Receptek

Tina receptek

Tina receptek

diétás- Grillezett, ecetben eltett paprika juhtúróval

2023. február 23. - Tina receptek

Hozzávalók: 1 db 2,5 dl-es üveghez: (4 adag)

50 dkg kápia paprika, 2 dl víz, 1 tk só, 2 evk 10%-os ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk szárított zöldfűszer ( vegyesen majoránna, kakukkfű, oregánó, rozmaring), 12 dkg juhtúró, teljes kiőrlésű kenyér

A paprikát mossuk meg, helyezzük szororsan egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsire. 230 fokon kb 35 perc alatt süssük puhára, itt-ott piruljon feketére a héja. hagyjuk kihülni, majd húzzuk le a héját. ( Egyszerűbb lehúzni, ha néhány percre műanyag dobozba tesszük és lefóliázzuk). A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a sót,ecetet, az aprított fokhagymát és a zöldfűszereket. Forraljuk fel a levet. A paprikát tegyük sterilizált üvegbe, öntsük rá a főzővizet, csavarjuk rá a tetejét, fordítsuk 5 percre fejjel lefelé, végül száraz dunsztba, lassan hagyjuk kihülni. Juhtúróval megkent teljes kiőrlésű pirítóssal fogyasszuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinareceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618056354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása